fredag 4 maj 2007

Byta klinik

Har lärt mig av ME att det är rätt stora prisskillnader på klinikerna i Danmark. Funderar nu på att byta inför nästa försök. Klinikerna som är billigare är dessutom de med läkare, de dyrare drivs enbart av barnmorskor. I Danmark ändrades lagstiftningen vid årsskiftet, tidigare fick inte läkare inseminera singlar eller lesbiska par, därav de barnmorskedrivna klinikerna.

En del av mig tycker att jag borde fortsätta gå till en barnmorskedriven klinik, barnmorskorna hjälpte oss när de andra enligt lag tvingades diskriminera oss. Känner mig lite som en svikare. Samtidigt känns det korkat att betala 40% mer för att få bara barnmorskor när man kan få både barnmorska och läkare. Handlar inte om så våldsamt mycket pengar, men eftersom jag inte vet hur många försök jag behöver vill jag inte betala mer än nödvändigt.

Har bestämt mig för att testa i alla fall, känns det inte bra kan jag ju alltid byta tillbaka. Märkligt nog är den billigaste kliniken samtidigt PCO-specialister* enligt hemsidan. Mailat med dem och ska höras på måndag. Tror egentligen inte att det kan göra så stor skillnad om det är en barnmorska eller en läkare som kommer med spermierna. Gravid borde man kunna bli oavsett.

*PCO = polycystiska ovarier = tiltad ägglossning och hormonstörning = Nylsa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken klinik är billigast nu för tiden? Vad kostar det då?

Jag håller tummarna för försök nummer 2.

nylsa sa...

Tack för tummarna, de kommer behövas.

Den klinik som verkar billigast är Nordica, där kostar det 2 300 DK per försök, Vitanova tar 4 000 DK per försök.

Tyrvi sa...

Du vet, jag misstänker att de tar in på gungorna vad de förlorar på karusellen... Har läst de där sidorna och nästan alla rekomenderar max tre inseminationer och sen IVF och det är ju dyrt som attan.

Men visst är det knäppt att det är så stora skillnader. Funderade ju också på att byta, men nu hoppas jag att jag slipper tänka på det förän jag vill ha en liten 3:a...

nylsa sa...

Tyrvi, tror att du har helt rätt. Doktorsklinikerna som erbjduer insemination har även IVF och tjänar mer pengar på IVF:en. Barnmorskeklinikerna kan inte göra IVF och måste därför tjäna pengar på inseminationerna. Jag kanske tvingas till IVF till slut, men tänker göra billiga inseminationer under tiden.

Härligt att du slipper tänka på det förrän det ev är dags för nr 3. Grattis igen till eventuell i magen!