söndag 7 januari 2007

Nikotin och beroenden

Blir sluta-röka-bloggande här ett par dar nu.

Fegade lite med rökslutet, men igår blev det av i alla fall. Sista ciggen togs vid elva på kvällen. Övriga cigg ligger nu i soptunnan. Hällde kaffe på dem för säkerhets skull. Tror visserligen inte att jag skulle sjunka så lågt att jag gick ut och rotade i soporna, men man vet aldrig.

Har ett litet program som räknar antal orökta cigg och sparade pengar åt mig, just nu står det att det är 12 timmar och 17 minuter sen jag slutade röka. På den tiden har jag låtit bli att röka 12 cigg och sparat 26 kr och 27 öre. (Inte helt sant eftersom jag ju inte röker på natten i vanliga fall, så jag hade knappast hunnit upp i några 12 cigg vid den här tiden, men slår man ut det över lite tid stämmer det nog.)

Den här gången blir rökslutet enligt Allen Carrs sluta röka-bok. Inga nikotinplåster, inget annat nikotin, bara sluta röka helt enkelt. Dag 1 och 2 brukar vara hyfsat ok, det svåra tycker jag är att inte gå och köpa ett paket cigg dag 3. Men det ska gå.

Vid den här tiden imorgon har jag varit på mitt första besök på Mama Mia. Ser fram emot att ha det avklarat. Är fortfarande rädd för vad de ska hitta, men vågar tro att det ska gå bra.

Inga kommentarer: