tisdag 20 mars 2007

Om singelinsemination och singeladoption i P1 Morgon

Imorgon bitti ska P1 Morgon prata singelinsemination, spermiedonation och singeladoption. Tyvärr är en av debattörerna KD:s Chatrine Pålsson och hon ligger inte högt på min topplista. Hon är emot allt som inte är en heterokärnfamilj och hon har sagt att hon aldrig skulle vara för ett medgivande till en singel om hon hade suttit i en socialnämnd. Som tur är gör hon inte det. Behöver väl knappast säga att hon inte är så förtjust i insemination för ensamstående.

Så här står det på P1 morgon:
Insemination i fokus
Ensamstående kvinnor får idag adoptera barn, men däremot har de inte rätt att genomgå insemination i Sverige, alltså att genom artificiell placering av sperma i livmodern försöka åstadkomma graviditet. Idag ska frågan debatteras i riksdagen. Debatt i P1-morgon med Birgitta Sellén, centerpartistisk riksdagsledamot och Chatrine Pålsson Ahlgren, kristdemokratisk riksdagsledamot. 7.21

Möt två män som valt att donera sperma för insemination. Reportage av Olgica Lindquist. 6.20

Uppdatering:
Var tvungen att googla på Birgitta Sellén då jag inte kände igen hennes namn. Hon har skrivit en BRA motion om singelinsemination tillsammans med partikollegan Maria Kornevik-Jakobsson (c).
Tack Birgitta och Maria, vi behöver såna som er.

Inga kommentarer: