tisdag 11 mars 2008

Tio barn och lika gammal som jag

Min singelvana trogen surfar jag till morgonkaffet. Hickar till när jag läser det här i aftonbladet. En tiobarnsfamilj där mamman är lika gammal som jag.

35 år och tio barn för henne, 35 år och inga barn för mig. Jag vill inte byta liv med någon, har svårt att se mig som tiobarnsmamma, men jag tycker att fertiliteten är väl orättvist fördelad.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Orättvist, ja! Jag försöker intala mig att det är något galet med människor som "skaffar" (i det här läget är det nog faktiskt rätt ord) så många barn. Att de tillhör någon sjuk sekt typ... Inte för att det gör det hela mindre orättvist men i alla fall.

Och du, måtte det gå vägen nu! *Håller tummarna*

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Bara fyra hus ifrån oss bor det en tjej som är på månaden lika gammal som jag. Hon är jättetrevlig och hennes man likaså.

Nu väntar de sitt sjätte barn!!!!

Det är så märkligt hur det kan bli för vissa.

Anna sa...

Ja, man undrar ju varför det blir så där att vissa välsignas mångfalt och vissa inte alls...

Sen blir man ju lika konfunderad över att människor som är elaka och misshandlar sina barn också välsignas med barn. Visst känner man ibland att några aldrig borde ha fått skaffa barn. Kunde inte barnlösheten drabba de som inte tar hand om barnen istället för de som skulle bli väldigt bra föräldrar...

Och du, jag håller också tummarna...jag hoppas verkligen att det blir ett plus när du testar!

Petra sa...

hoppas också på ett plus i morgon!

Anonym sa...

Förstår om det känns läbbigt att halvbekantingar följer dig på avstånd... Men vill ändå ge mig tillkänna och be om att du bereder plats även för mina tummar. Och hade jag fått bestämma skulle du fått de där sista två, om det nu är så att det finns ett bestämt antal bebisar att fördela i världen.
/Mammut

Anna-Bell sa...

Orättvist är bara förnamnet! Håller mina tummar för dig!!

nylsa sa...

tack allihop!

Mammut, det är både kul och konstigt att ha bekantingar här på besök, men glad för tummar blir jag alltid, oavsett. Länge sen, hoppas vi får anledning att ses snart.
kram

Anonym sa...

Men härre gud vet hon vad p piller är då. Der är stort ansvar att ta hand on ett barn men sedan ha 12 det är ju för mycket.Barnen vill ha mycket uppmärksamhet och kärlek hur kan du ha tid med 12. Det måste ju finnas en gräns någon stans, jag har 3 flickor och efter sista dottern så stängde jag butiken det kommer inga mera barn.Men jag hoppas att deras barn växer upp att blir bra människor take care and pray for the best lots of love from Los Angeles